Home
Organisatie
Nieuws
Terugblik
ReŁnie2015
Scheepstypen
Sponsering/
Donateurs
SSRP
Contact


J2-DC
 
© 2016 J2-DC

Terugblik Regionale Friese ReŁnies:
de verslagen

Opwindende verslagen van de tot nu toe gehouden reŁnies in de jaren ...

Index 1968-1979 1981 1982 1983 1984 1986 1987 1988 1989 1991 1992
1993 1994 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

36e Regionale Friese ReŁnie Heeg 2012:
Een Re-lax-unie met boeiende verhalen en beelden ...

Fotoalbum ReŁnie 2012
Na de enerverende lustrumreŁnie van vorig jaar, heeft het bestuur besloten het dit jaar iets rustiger aan te doen.
Vandaar ook het thema: Re-lax-unie.
Met een aanlooptocht vanuit Heeg (met een bezoek aan de werf van Wind&Water), het hurdsilen op vrijdag en een relaxte zaterdagochtend zijn diverse re-lax-momenten in het programma verwerkt.

Toch was er wel een zeer gevarieerd en uniek programma. De aanlooptocht vond dit jaar plaats vanuit Heeg, om precies te zijn vanaf Camping De Poelen aan de Weisleat. Er was een groot aantal schepen naar Heeg afgereisd, de ťťn nog mooier in de lak dan de ander. Op donderdagavond werden de aanwezigen na een voedzame maaltijd per IJlster bok (in 2011 als replica gebouwd) en per praam vervoerd naar de jachtwerf Wind & Water van Martijn Perdijk. Martijn gaf een boeiende presentatie over de omvangrijke restauratie van de boeier Bever.

Aanlooptocht

Het diner op de watersportcamping aan de poelen in Heeg. De opkomst van schepen en deelnemers was hoog.

Een blik over de poelen richting Heeg.

Het deelnemend visaakje Dreumes, afgelopen winter prachtig gerestaureerd.

Inschepen in de IJlster bok (in 2011 als replica gebouwd) en praam voor de presentatie van Martijn Perdijk van Wind&Water op zijn werf aan de andere kant van Heeg..

Martijn Perdijk vertelt over zijn restauratie van de boeier Bever afgelopen winter.
Hiervan staat ook een uitgebreid verslag op zijn eigen website.

Een zeer geÔnteresseerd en geboeid publiek.


Op vrijdag vond het hurdsilen plaats op het Heegermeer. In koppels moest vanuit Heeg zo snel mogelijk een rondje Langehoekspolle gevaren worden. Dit leverde veel plezier en een serie mooie plaatjes op!

Vervolgens was het tijd voor het openingspalaver, de installatie van Rinke Pleging als admiraal en het jeugdprogramma. Helaas viel fakkelvaart dit jaar in het water: toen het eenmaal donker was, kwam de regen met bakken uit de hemel.

Zaterdagmorgen was het opgeklaard en was er plaats voor matchracen. In tjotters van de Stichting Friese Tjottervloot en in twee open schouwen van de KWV Loosdrecht werd door de jeugd en door volwassenen fel gestreden om de Holland-Frysl‚n bokaal. Net als bij de viering van 100 jaar KWV Loosdrecht, ging Team Holland - dit keer onder leiding van Lex Maat - er met de Motketel trofee er vandoor. Bij de jeugd was Team Friesland de sterkste. Het was een groot succes en ook voor het publiek een mooi spektakel om te zien. Waarschijnlijk zal dit tijdens de reŁnie een terugkerend item worden!

Daarna nam Rinke Pleging, de admiraal, de vlootschouw af. Vele jaren was Rinke actief in het Comitť en zij heeft zich daarbij ook intensief bezig gehouden met het admiraalzeilen. Onder prachtige weersomstandigheden wisselden de eskaders front- en kiellinie met elkaar af. Het was een schitterend schouwspel.

Na afloop werd er geborreld bij Pier Piersma in de dorpskom van Heeg, waarbij het spijkerbroekhangen niet ontbrak! De dag werd afgesloten met het diner in de Boeier, waar voldoende gelegenheid was om de sterke verhalen van de dag nog eens door te nemen.

Aankomst bij jachthaven de Eendracht


Matchraces en Admiraalzeilen met donkere wolken

Borrel bij Pier Piersma


Zondag stond in het teken van de wedstrijden, georganiseerd door de WSH. Dit jaar stond er zo weinig wind op het Heegermeer dat het echt aankwam op echte schipperskunst (en een beetje geluk). Het leverde een spannende strijd op, met maar kleine onderlinge verschillen.

Aan het einde van de zondag konden we terugblikken op een geslaagd evenement. Een groot aantal enthousiaste liefhebbers van het oude Friese hout en - met het oog op de toekomst - zeer veel deelnemers aan het jeugdprogramma. Tot volgend jaar in Heeg!

Prijsuitreiking

Wedstrijduitslagen

Fotoalbum ReŁnie 2012


Donateurs

Wij kunnen ons voorstellen dat u als gast, bemanningslid of toeschouwer dit spektakel graag financieel wilt steunen. Daarvoor kunt u dit formulier ingevuld naar het secretariaat retourneren.

Hoofdsponsors Friese ReŁnie
 

naar website zeilmakerij Molenaar
naar advertentie Vander Post - Eerdmans

 

naar boven