Home
Organisatie
Nieuws
Terugblik
ReŁnie2014
Scheepstypen
Sponsering/
Donateurs
SSRP
Contact


J2-DC
 
© 2015 J2-DC

Publicaties over deelnemende scheeptypen

De Regionale Friese ReŁnie is voornamelijk een houten reŁnie ...

Publicaties die de schepen van de Regionale Friese ReŁnie en hun geschiedenis beschrijven

De Boeier
Dit monumentaal werk is een met de vorige, door vriend en vijand zeer warm onthaalde, boeken van de heer Vermeer vergelijkbaar geheel geworden. Er is een zestal jaren door hem aan is gewerkt. Het vertelt op uiterst nauwkeurige manier de geschiedenis van de verschillende boeiers, maar daarnaast ook de bekende petit histoires, de geschiedenis van de watersport, die van de werven, werfbazen en hun personeel. Kortom een naslagwerk dat alleen maar door iemand van zijn leeftijd, met een uitstekend geheugen en een passie voor deze schepen geschreven kan worden.
Lees verder .....

Tjotters en boatsjes
Nadat dr. ir. Jaap Vermeer in 1992 de laatste hand legde aan zijn standaardwerk over 'het Friese jacht' wist hij van geen ophouden. Hij wilde ook alle beschikbare materiaal over tjotters en boatsjes verzamelen en vastleggen.

Lees verder .....

Het Friese jacht
Het heeft lang geduurd voordat het 'levenswerk' van, de heer Vermeer ten doop kon worden gehouden. Eigenlijk kun je stellen dat wat niet in dit boek staat, niet vermeldenswaard is met betrekking tot het Friese Jacht. In dertien forse hoofdstukken worden na vorm, constructie en inrichting alle gebouwde Friese Jachten opgevoerd.
Lees verder .....

Ronde en Platbodemjachten
Het boek beleefde zijn eerste druk in 1962.
In 2000 is de laatste, zevende druk van het standaardwerk waarin de ronde en platbodemjachten en hun 'afstamming' uitvoerig worden beschreven, van de persen gerold.
In 2004 is een volgende, volledig gereviseerde uitgave in voorbereiding.
Lees verder .....

naar boven