Home
Organisatie
Nieuws
Terugblik
ReŁnie2015
Scheepstypen
Sponsering/
Donateurs
SSRP
Contact


J2-DC
 
© 2017 J2-DC

Nieuws

Het comitť is regelmatig actief en wil u daarover graag informeren ...

Lentemededelingen 2017
DDeze maanden staan weer in het teken van onderhoud, grotere en kleinere reparaties en restauraties aan onze schepen om ze in het voorjaar klaar te hebben.
Dit jaar zal de 41 Regionale Friese ReŁnie in het weekend van 4, 5 en 6 augustus plaatvinden, in en rond het Sylhfls te Heeg. Veel succes met alle werkzaamheden aan uw schepen, wij zien u graag het eerste weekend van augustus in Heeg.
Lees verder .....

Twee klassen voor de Friese Jachten
Ook dit jaar worden de Friese Jachten in klasse A en B ingedeeld met een degradatie/promotie regeling voor de onderste 2 van klasse A en de bovenste 2 van klasse B.
Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u terecht op friesereunie@gmail.com.


Stichting Friese Tjottervloot

Stichting Friese Tjottervloot
De Stichting Friese Tjottervloot zet zich in voor het behoud van de 10 tjotters en een Fries jacht in Heeg en wil de belangstelling voor ons varend cultureel monument levend houden. Doel van de Stichting is om de Friese tjottervloot tot in lengte van dagen in te kunnen zetten voor watersportactiviteiten.
www.friesetjottervloot.nl.

Het comitť van de Friese ReŁnie wil u graag informeren over:
de opzet van de Friesche Competitie;
wat en wie is Klassebaken?
regels voor wedstrijdzeilen;
een lesje achteruitzeilen.
Lees verder .....

Alles over admiraalzeilen
Reeds in de 12e eeuw voeren koopvaardijschepen op eigen initiatief "in admiraalschap". Zij sloten zich aaneen teneinde gezamenlijk beter de aanvallen van zeerovers en andere vijanden te kunnen afslaan. Later werd het admiraalzeilen een vermaak, dat jaarlijks op het IJ en de Amstel plaats vond. Ook toen reeds behoorden vlaggen, wimpels en kanongebulder tot de onmisbare attributen. Lees verder .....

naar boven