Home
Organisatie
Nieuws
Terugblik
ReŁnie2017
Scheepstypen
Sponsering/
Donateurs
SSRP
Contact


J2-DC
 
© 2018 J2-DC

Lentemededelingen 2017

  Het comitť is regelmatig actief en wil u daarover graag informeren ...


De voorbereidingen voor het nieuwe vaarseizoen zijn in volle gang. Zo ook bij Het Comitť.

Deze maanden staan weer in het teken van onderhoud, grotere en kleinere reparaties en restauraties aan onze schepen om ze in het voorjaar klaar te hebben.
Een viertal tjotters is in het najaar reeds vaarklaar gemaakt, in een grote zeecontainer geladen en naar Hobart, TasmaniŽ verscheept. Op het Australian Wooden Boat Festival van 10 tot en met 13 februari 2017 hebben zij, samen met Reinier Sijpkens, de regenboog Oranje en twee 12-voets jollen Nederland vertegenwoordigd. De laatste dagen heeft ook de 16m2 mee gezeild die daar gebouwd is in 6 weken tijd van Tasmaans Huon hout door Nederlandse stagiaires van het Houtbouw College onder leiding van Bert van Baar.
Opvallend veel Aussies en Tassies met Nederlandse roots waren erg enthousiast over deze Nederlandse bijdrage aan het AWBF. De tjotters tr0kken veel aandacht, met name de lee-boards (zijzwaarden) en het gebruik hiervan. Het is een hele mooie ervaring om daar met onze tjotters te zeilen en zo veel mensen van deze schepen te laten genieten.
Dit jaar zal de 41 Regionale Friese ReŁnie in het weekend van 4, 5 en 6 augustus plaatvinden, in en rond het Sylhfls te Heeg. Veel succes met alle werkzaamheden aan uw schepen, wij zien u graag het eerste weekend van augustus in Heeg.
 

Het Comitť dankt onze sponsoren, met name de hoofdsponsors Zeilmakerij Molenaar, Eerdmans Jachtverzekeringen en Eeuwe de Jong, scheepsmotoren.

Maarten Vermeulen

Een terugblik
De afgelopen tijd waren er een prachtige evenementen om te bezoeken, waaronder de Wooden Boat Show in TasmaniŽ. Dit jaar is het 375 jaar geleden dat TasmaniŽ ontdekt is door Abel Tasman. Reden voor het Australian Wooden Boat Festival om klassieke Nederlandse schepen uit te nodigen. Na een klein jaar van voorbereiding samen met Karin Meirik, hebben we het Australian Wooden Boat Festival opgeluisterd met de tjotters, de regenboog Oranje, twee 12-voets jollen en de muziekboot Notedop van Reinier Seipkens. Damen ShipYards Gorinchem heeft steun geboden bij deze operatie. Afgelopen februari hebben we met de tjotters, Wylp, Wink en Amalia gezeild op de Derwent voor Hobart, TasmaniŽ.

In onze rubriek terugblik vindt u een uitgebreid verslag van de geschiedenis van de reŁnie en daarnaast alle verslagen van de gehouden reŁnies.

Alle verdere informatie kunt u lezen in de Lentemededelingen van het voorjaar 2017 van de Regionale Friese ReŁnie


Het verslag van de 40e Regionale Friese ReŁnie Heeg 2016 en alle uitslagen vindt u hier!


naar boven